mandag 28. april 2008

Designers Guild

Når det var mammutsalg gjorde jeg et skikkelig røverkjøp. Jeg kjøpte boken " Mønster " av Tricia Guild for 40 kr. Det er en stor og litt tung bok på ca 200 sider, og bindet utenpå har svarte fløyelsblomster. Det er fascinerende å stryke over fløyelen og kjenne etter mønsteret. Dette er forsiden av boka med den svarte fløyelen.


Når du åpner boka er det som en eksplosjon av farger. Ikke mye hvitt og shabby chic der. Jeg kjøpte boka fordi jeg tenkte den kunne være fin inspirasjon, men jeg tror nok ikke all den fargeprakten er helt meg.

Blå fløyel :
Det er vevd silkedamask på veggene i dette rommet. Det stammer fra en tid da tekstiler ble brukt til å holde på varmen i de store, kalde rommene.

Damask :

Teknikkken bak damask er oppkalt etter byen Damaskus, der Marco Polo kom over stoffet og tok det med til Europa.

Cloisonne :
Denne svart-hvite innredningen er inspirert av mønsterblandingen på en silkekimono. " Et begrenset fargeutvalg virker alltid frigjørende når det dreier seg om å benytte mønstre "
På enkelte sider er det gjennomsiktige ark med mønster slik at siden under skimtes igjennom.

Buketter fra hagen :


" De store bukettene med roser, peoner og lupiner på ren, hvit lin henter de klare rosa, blå og lilla nyansene fra et tradisjonelt staudebed inn i huset ".

Blått og hvitt, sjablongtrykk :
Japanerne begynte å produsere sjablontrykk på 700-tallet og produserer fortsatt de mest raffinerte sjablongtrykk i verden.


Jeg valgte ut bilder for å vise variasjonen i boka, men selvfølgelig tok jeg ting jeg likte som f.eks med fargen turkis. Men jeg er helt overbevist om at det finnes noe for enhver smak i denne boken.

4 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

Har selv boka men den blir litt for mye farger for at jeg ligger å studerer den før sengetid. Men den er kul og ha. Å 40 kroner...er jo gi bort pris....vi hadde jo ikke fått hver sin is engang for de skarve tierne!!! Klem fra Elin:O)

Ann Helen sa...

Jeg ELSKER Tricia Guild, the gueen of colour;) Utrolig inspirerende hvordan farger og mønster blandes til en herlig miks, så lekent! Har ikke akkurat den boka, så heldig du var!!

Akkurat nå har jeg bare sofaputer med hennes stoff, tidligere prydet hennes tapet en vegg på kjøkkenet og barnerommet:) Ønsker meg mer!

Så gøy å se bilder fra boka:)

Laila sa...

Designers Guild er en av mine stoff og tapetfavoritter. Har en del rosa/lime/turkis stoffer som skal bli til forskjellig på datteren min sitt rom. Og tapeten på kjøkkenet mitt er fra Designers Guild, om noe mer dempet i fargen. Hvis man ser vekk ifra at Tricia i boken sin har blandet og mikset utrolig mye forskjellig, kan man finne kjempemye fint. Men det blir vel kanskje litt "over the top" for oss her oppe i nord...
Skal du kvitte deg med boken, vil jeg gjerne overta den jeg. hihihi

Laila sa...

Tusen takk for kommentar. Nei, jeg har ikke vært med i noe interiørblad. Men jeg har hatt en husbyggertråd, etterfulgt av en velkommen inn tråd på Nybakt mamma forumet. Har fjernet bildene nå, og gått over til blogging.