mandag 11. august 2008

Spraymaling av krakken

Nå er jeg tilbake fra andre ferieturen. Nå var vi i Norge. På tirsdag var vi på Tusenfryd. Onsdag dro vi til Gol og overnattet 3 netter der. Torsdag var vi på Bjørneparken. Fredag var vi på Tropikana badeland. Fredag var vi Langedrag. Igår var første dagen på en uke hvor vi fikk slappet av litt. Først på dagen hjalp jeg moren min med å male vinduskarmer. De skal flytte fra 2. etasje til 1. etasje i huset de har delt med besteforeldrene mine. Farmoren min døde for 3 mnd. siden og bestefar er på sykehjem. Egentlig har vel ikke moren min lyst, men må pga helse (trappa). Oppe har hun litt etter litt fått det slik hun vil. Nå må hun begynne på nytt. Farmoren min elsket trepanel. Så hun levde i hva enkelte kaller furuhelvete. Vegger og tak i furupanel, mørkebrune vinduskarmer, mørk tapet og mørke karmer i de få rommene hvor det ikke var panel. Alt må tas! Litt av en jobb. Derfor må jeg hjelpe henne litt. Etterpå begynte jeg på krakken min.


Her er krakken, rød og fin!. Den passet ikke helt sammen med den hvite kurvstolen min.


Nå er den ferdig spraymalt. Det tok litt tid å få dekket den ordentlig. Det gikk mer maling enn det jeg trodde på forhånd.

Etterpå gjorde jeg litt decoupage på krakken. Det var en stund siden sist så jeg sleit litt til å begynne med. Jeg måtte fjerne motivet flere ganger. Jeg brukete servietter.


På hver side av krakkens ben la jeg på en sølvgrå rose.


Oppå krakken la jeg på marimekkoblomster som jeg klipte ut fra serviettene jeg kjøpte i København.


Nå passer den bedre sammen med min hvite kurvstol. Krakken skal jeg ha stående i kosekroken min ute sammen med kurvstolen. Jeg er fornøyd med det ferdige verket. Jeg likte veldig godt marrimekkoblomstene og fargen på dem. Det gjorde seg på krakken. Jeg tror jeg må kjøpe mer spraymaling før jeg går på neste prosjekt.

4 kommentarer:

Fjordheim sa...

Hei,
Vibor i Søndre Land. Så da har du nokvært i nærheten her noen ganger.
Dere har virkelig fått med dere flere fine plasser på denne turen.Vi var i LAngedrag for noen år siden. Fint oppi der. Har hatt lyst til å reise til Bjørneparken, men det har ikke blitt enda.
Heldige foreldrene dine som får hjelp. Litt av et arbeid å pusse opp, men de kan vel bruke litt tid på det når de bor i samme hus. Lykke til.
Krakken ble fin. Koselig med litt farge på den.
Du skrev at den skulle stå ute. I går hadde vi tenkt at det kanskje ble greit nok vær til å grille i, selv om en sikkert måtte kle på seg litt. Men nei det kom stadig noen dråper. Men min mann ville grille, og sidne vi, til min fortvilelse, enda ikke har fått til noen terasse med tak, måtte vi tydde en liten plass i garasjen. Men det er jo ikke noe koselig. Ikke kan en ha noe sælig pynt ute ved sitteplassen. Og de stakkers blomstene som står på bordet, driver å drukner. Ja,ja. En får håpe det kommer en sitteplass med tak om ikke alt for mange år.
Ha en flott dag :)

janne - kathrine sa...

Hei, hei :-)

Det var litt av en reiserute dere hadde lagt opp til. Med så mange gjøremål skjønner jeg at det ikke var så mye tid til å slappe av ;-)

Krakken din ble fin med ny farge og pynt på. Likner veldig på en liten krakk jeg hadde på hytta tidligere, men som jeg kastet for en del år tilbake (angrer selvsagt på det nå...)

Lykke til med oppussingen hos din mor - man må jo hjelpe hverandre :-)

Ønsker deg en fortsatt fin dag!

Moseplassen sa...

så hyggelig at du deltar med en rose i konkurransen hos meg :)

Fin krakk! Jeg laget en gang en duk med marikmekkoserviettdecopage i midten, ble veldig fint med marimekkoservietter til :)

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Hei

Ja det tror jeg sannelig du har rett i: Claire Renaissance. Det passer til og med de manglende bokstavene på skiltet.

Takk skal du ha ;-)

Regner med du har sendt inn ditt bidrag til Frøken Rose via e-mail, da jeg ikke finner noe innlegg på bloggen din om det.

Uansett er det en nydelig blomst og jeg har ingen problemer med å forstå at du valgte akkurat den.

Lykke til.

Og du; krakken ble veldig fin etter at du ga den en make-over.