søndag 9. november 2008

Ny lampeskjerm

I sommer tok jeg en messinglampefot og spraymalte hvit. Neste skritt var da å lage en lampeskjerm til denne lampefoten. Jeg fant en skjerm på loppemarked i høst og hadde en tanke om hvordan den skulle se ut. Jeg hadde kjøpt strykebilde og prøvde å stryke på. Lampeskjermen smeltet selvfølgelig og jeg måtte bare kaste den! Så var det å leite etter en ny skjerm med riktig størrelse og form. I går fant jeg en ny lampeskjerm. I mellomtiden hadde jeg kjøpt inn de forskjellige tingene jeg trengte til skjermen. Så igår begynte jeg og satt hele kvelden og jobbet med lampeskjermen. Resultatet ble ganske bra, men ..... Uæhh. Jeg prøvde selvfølgelig ikke lampeskjermen på lampefoten før jeg begynte. Det skulle jeg gjort. Nå sitter jeg med en lampefot jeg trenger lampeskjerm, til og en lampeskjerm jeg trenger lampefot til. Historien om mitt liv at jeg alltid har noen sånne små feilskjær, feiltrinn.

Lampeskjermen ser gigantisk ut ift lampefoten.


For å unngå å gjøre samme feilen som sist så tok jeg et tøystykke og strøyk på bildet på dette og deretter limte jeg bildet på lampeskjermen.


Deretter limte jeg på svart blonde nederst langs kanten av skjermen. Jeg limte svart fløyelsbånd langs kanten oppe og nede.

Konklusjonen blir i hvert fall at jeg er like langt som jeg var før. Jeg har ikke lampeskjerm til den hvite lampefoten. Og nå trenger jeg altså lampefot til den nye lampeskjermen. Moren min nevnte at hennes lampeskjerm var litt mindre så kanksje vi kan bytte. At hun får min nye lampeskjerm og at jeg overtar hennes gamle. Nå hadde jeg uansett tenkt til å lage en pute til moren min med samme motiv(siden jeg kjøpte 2 stk av bildet) så da kan hun jo få lampe og pute som hører sammen. Så enden på visa blir at jeg må kjøpe inn nytt tilbehør til å pynte lampeskjermen med. Og da blir de nok ganske like kan jeg tenke meg. Jeg har ikke akkurat noen nye ideer nå.

6 kommentarer:

Fjordheim sa...

Lampeskjermen var flott.
Håper du får tak i en som passer lampefoten din så du får en hel lampe.
Kjedelig når det ikke passer. Har to øampeføtter som har stått uten skjerm i flere år. Fikk tak i skjermer for ei lita stund siden. Men de har feil farge. Må nok prøve å få gjort en forandring på det.
Ting tar tid.
Ha ei flott uke :)

Black Feathers sa...

Huff da, så kjedelig at sjermen ikke passet på lampen. Så fin den skjermen ble både med bilde og båndene. Jeg ser at du har lagt masse arbeid i den ;) Det blir jo koselig for din mor da, hvis den passer hos henne. Ha en riktig fin dag ;)

Sologbolig sa...

Skjermen blei fin den, men enig med deg at den var litt stor. Det ordner seg nok! ha ein fortsatt fin kveld!

heidi sa...

Hei.
Lenge siden jeg har vær inne hos deg nå. Ser du har stadig nye prosjekter på gang. Fin lampe og fin skjerm, tenker du får to kjempefine lamper når du finner det du trenger:-)))

Støv på hjernen. sa...

Det bilde der digger jeg, hun er så flott den jenta på det strykemerke... hun er utsolgt på stedet hvor jeg handler slike ting. Skjermen blei fin den...

pepperkverna sa...

Den ble virkelig fin! Hege