søndag 26. oktober 2008

Maling og sånn


Denne helgen har det blitt gjort en del på interiørfronten. Jeg har hjulpet moren min med å tapetsere. Puh, det tok sin tid. Vi holdt på i 3 timer på lørdagen og ble ikke ferdige. Vi måtte ta resten idag. Moren min har total oppussing i underetasjen hvor besteforeldrene mine bodde før. Det var ikke gjort noe der på 50 år og nå skal foreldrene mine flytte ned dit. Mye som måtte gjøres. Furupanel i stue og spisestue. Bittelite kjøkken med 50-talls innredning. Vegg mellom kjøkken og spisestue er rivd ned og kjøkkenet er fjernet. Nå har det kommet opp kjøkken i egghvit. Fargen på panelen er kaffe latte. Alle dørkarmer og vinduer var brune og er nå blitt hvite. I stuen er panel malt med hvit beis, og tak og lister er i hvitt. Soverommet har vi tapetsert med hvit tapet som skal males på. Det er lagt gulv i soverom, kjøkken og gang. Det som gjenstår nå er å male den mørkebrune gangen. mesteparten av malinga har moren min gjort selv. Jeg og ei venninnne har hjulpet til litte grann.

Hjemme hos meg har det blitt gjort litt også. Jeg fikk resten av kaffe latten til moren min og har begynt å male furuskapet og skatollet mitt. I tillegg skal jeg tapetsere innsiden av skapet også. Knotter skal skiftes ut. Enten kjøper jeg nye eller maler de gamle i svart tror jeg. Ser hvordan det blir. Jeg har litt sansen for kontraster.

Jeg har også begynt på settebordene jeg fikk etter filletanta mi. De er grønne. Jeg har kjøpt spraymaling. Svart, blank. Det mellomste bordet har jeg sprayet i svart. De to andre skal være i hvitt, blank. I tillegg prøvde jeg å begynne på skjermen til lampa mi, men det var ikke så vellykket. Jeg kjøpte en skjerm på loppemarked. Den prøvde jeg å stryke et gammeldags bilde på. Det var en liten bommert av meg at jeg ikke sjekket hva som var på baksiden. Beklageligvis smeltet den delvis og var bare å kaste etterpå. Så nå må jeg finne på noe annet der. Det skal i hvert fall bli deilig å bli ferdig med noen av alle de prosjektene jeg har gående nå.

4 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei hei! Blir så glad når jeg er rundt om og leser om ymse malingsprosjekter, det betyr at jeg ikke er alene om malingspøsen som kveldsselskap hihi.
Ha en fin dag.
Klem

Fjordheim sa...

Lykke til med maleprosjektene dine. Blir nok fint hos foreldrene dine. Men det er mye jobb ja.
Håper vi får sett hvordan dine prosjekt blir etterhvert.
Ha ei flott uke :)

Black Feathers sa...

Heisann, jøss, du har fått til mye på en helg. Jeg gleder meg til å se settebordene dine når de blir ferdige.
Furuskap ja, det skal jeg også begynne å male. Mitt skal bli hvit blank(for det skal taket på soverommet også bli)Hvilken farge maler du ditt i?
Ha en flott uke ;D

Black Feathers sa...

Kaffe latte en en flott farge. Veggene i kjellerstua er kaffelatte. Høres tøft ut med knotter i svart, det blir kontrastfylt ;)
De parfymeflakongene var veldig forseggjort, så jeg ble kjempefornøyd med dem. De ble lekre på badet også.

Takk for koselige kommentarer hos meg, moro at du stikker innom.
Ha en fin kveld. =D