mandag 24. november 2008

Gave til svigermor

I helga var vi på besøk hos svigerfamilien i Sverige. Svigermor hadde bursdag og det er alltid like vanskelig å finne på noe til henne. Så denne gangen fant jeg ut at jeg skulle lage noe. Forrige helg begynte jeg på gaven. da hadde jeg brukt uka på å leite etter det jeg trengte. Jeg hadde et strykebilde og fant ut at jeg skulle lage en pute.Helt fram til fredag ettermiddag holdt jeg på (vi reiste til Sverige fredag). Jeg ble akkurat ferdig. Det tok litt lenger tid enn jeg hadde trodd. Når du har den store skrekken for symaskinen (som attpåtil er 60 år gammel så jeg stoler uansett ikke på den) så blir det jo å sy for hånd. Da jeg trodde at jeg var ferdig, at jeg så lyset i tunnelen, så var det igjen noe jeg ikke hadde tenkt på.


Jeg strøk på bilde på et tøystykke. Det tøystykke sydde jeg på puten og rundt det tøystykket sydde jeg blonder. Jeg sydde tøystykke og blonder på i ett for å spare tid (man er da intelligent som jeg roste meg selv med), men så måtte jeg sy hjørnene på blonden sammen. Da var det at helvete brøt løs (lett overdrivelse selvfølgelig). Det var ikke av det enkleste når jeg måtte passe på at blonden ikke skulle rakne. Jeg sydde og snurpa om og om igjen. 3 av 4 hjørner ble godtagbare, men det fjerde var en tjukk klump. Da var det å prøve å tenke ut noe som ville skjule det. Da var det en time til vi skulle dra og jeg hadde enda ikke pakket eller hentet unga. Litt stress! Da så jeg en silkesløyfe ligge og slenge blant alle hobbysakene mine. Hmm, det kan kanskje passe i det hjørnet. Så da ble det en liten silkesløyfe i det hjørnet og den dekket fint klumpehjørnet.


Svigermor ble i hvert fall fornøyd med gaven. I tillegg fikk hun en såpe med gammeldags bilde inni, kubbelys og servietter. Forgjengelige ting er greit når du har det meste. Så det endte i hvert fall godt om det nå var en stund underveis jeg lurte på hva jeg skulle gjøre om hele puta gikk skeis.

10 kommentarer:

Fjordheim sa...

Den puta ble jo veldig fin. Og så sydd for hånd!!
Det syns jeg er helt utrolig at noen orker. Flott ble den i hvert fall.
Gratulerer med en flott award. Ja det er en koselig blogg du har.
Ha en flott uke :)

Tulip sa...

Flott pute! Lo litt av det lampeskjermprosjektet ditt lengre ned...Håpe det har ordnet seg!

Men du: Hvor får du kjøpt de strykebildene?

Emmas Verden sa...

Så flott presang,er sikker på at den ble godt mottat!!!
Ha en fin kveld :)
Klem Anne ;)

Eline sa...

Så flink du er, den puten ble nydelig. Lurt med den sløyfen på hjørnet. Det er jo ikke like lett å få alt like jevnt, selv om man har sydd en del. ;)
Ha en fin kveld du ;D

Eline sa...

Heisann du, jeg har en liten utfordring til deg inne på siden min ;)
Ha en fin dag.

aase sa...

Utrolig flott pute du har sydd!!Jeg planlegger noen slike julegaver jeg.......så gjenstår å se om de blir ferdige!!

Eline sa...

Ja jeg synes det er greit å bruke det man har. For man har jo ting som brukes og ting som ikke brukes. Kjolen kom jeg jo ikke til å kunne bruke noe mer, så da var det greit å få gjort den om til noe jeg kunne bruke.
Ikke alltid like lett å se nye muligheter i gammle ting, men jeg prøver, og synes at det er gøy. ;D

Kristoffa sa...

Så fin puta ble! Tenker svigermoren din ble fornøyd med den, ja.
Jeg synes du er flink, jeg!

God helg!

Fru P. sa...

Puta var knallfin! Så flink du er. Skal lage selv, men ser med skrekk og gru på de der hjørnene.. Du fikk det iallefall fint til :)

gupe sa...

En urolig fin pute, den ble hun nok glad for.!!Koselig blogg du har.Nå ble jeg virkelig inspirert,kanskje jeg får brukt strykemerke jeg kjøpte for lenge siden!!Klem:)