fredag 18. september 2009

Decoupagebilder på canvas og loppisfunn


Nå er det fredag allerede. Hele uka har jeg tenkt at jeg må få begynt på et par prosjekter, men det har liksom ikke blitt tid til det. Nå må jeg siden det skal bli bursdaggave og det bare er en uke igjen til bursdagen. Ellers så er jeg jo kjent for å være ute i siste liten. Som feks strikkebuksa til babyen til bestevennina mi. Da jeg skulle besøke henne ble jeg en time forsinka fordi jeg festet tråder og knapper. Eller puta til svigermora mi. En halvtime før vi skulle dra festet jeg den siste sløyfa. Puuh, men det blir jo ferdig til slutt.

Jeg har tenkt meg at jeg skal spraymale litt og ta noe decoupage til bursdaggaven, men jeg sier ikke noe mer før jeg er ferdig til å vise det. Jeg har gitt henne gave tidligere som jeg lagde selv. Jeg ble veldig fornøyd og det tror jeg hun også ble.

Dette bildet fikk hun sist. Det er decoupageteknikk. Jeg tenkte at hun skulle ha det på jobben for å hvile øynene på det av og til. Jeg tok utgangspunkt i at hun elsker Tyrkia, sommer og sol (og en liten pils av og til). Bildene som er landskap og steder, er alle fra Tyrkia og hentet fra reisekataloger. I tillegg måtte jeg stæsje det opp med litt andre farger og ting som sko og blomster osv. Hun har det faktisk hengende på jobben.

Jeg syntes det ble så fint med fargene osv at jeg måtte lage et til meg selv også. Jeg tok bilder fra Hellas fra reisekataloger. Jeg har det hengende i stua og synes det lyser opp med de sterke fargene. Og det er unikt på sin måte. Jeg tror ikke det er mange andre som har et slikt bilde. Og billig er det å lage i og med at jeg har brukt bilder fra reisekataloger (som er gratis) og litt andre blader som jeg kjøper uansett.

Dette bildet lagde jeg fordi jeg ville ha et shabby chic bilde. Jeg sleit litt med det til å begynne med, men ble fornøyd til slutt. Her har jeg brukt scrappbookark og bilder og litt pynt. Jeg begynte med å lime på bildene og hadde ikke tenkt til å ha noe mer. Men syntes bildet ble så A4 og stivt med bildene linja opp. Nei, jeg gikk i tenkeboksen og fant ut at litt stæsj ville myke det opp. Da måtte det jo bli sånt som jeg forbinder med shabbychic, englevinger og fjær og perler. Så sluttresultatet ble jeg fornøyd med. Jeg oppnådde det jeg ville.

Dette er detaljer fra bildet.

Loppisfunn fra forrige helg. Det er fra Figgjo. Jeg var ikke så glad i det før, men har fått sansen for noen av mønstrene etter hvert som jeg har begynt å like mer retro. En av ungas pistol har sneket seg med på bildet.

5 kommentarer:

Fjordheim sa...

Har du funnet sukker og fløtesett i Astrid mønsteret. Har litt i det mønsteret jeg også. Begynte bare fordi det heter det samme som meg. Men det er jo fint syns jeg.
Nydelige bilder du har laget. Syns alle tre var fine på sin måte, men skulle jeg hatt et på veggen måtte det blitt det siste. Flott
Ønsker deg ei riktig god helg :)

Anne sa...

Så nydeleg shabby bilete du laga! Det var herleg:) Flott blogg du har"
Ha ein fin kveld:)

Black Feathers sa...

Så flotte alle de bildene dine er. Det som er shabby chic er nydelig, det har du på bloggen din. Men du to andre var også tøffe. Så flink du er. Kreativ er du.
Angående krykker, så neida ikke noe farlig. En kombinasjon av flytur og betennelse i ryggen. Men det gjorde ingen ting, jeg stor koste meg ;)

Koselig at du er med på feiringen hos meg. Tenk at jeg har blogget i et år, tiden har gått så fort ;)

Ha en fin kveld ;)

Maliva`s verden sa...

Hei,ny info.ang.bloggtreffet i dag.Fint hvis du legger igjen en kommentar om hva du ønsker å spise.Klem fra Maliva

Ann Kristin sa...

Så flotte ting! Det shabby chic-bildet var aldeles nyydelig! Kjenner eg blir inspirert..! Kanskje eg må prøva meg på noko lignande ein dag..? Ha ein fin dag, og "takk for titten".