søndag 11. januar 2009

Pute i gave


Nå har jeg lagd ny pute. Det er gave til moren min. Vi skal i bursdag til henne og broren min etterpå. Som vanlig var jeg ute i siste liten med å gjøre ferdig puten. Jeg kjøpte putevaret for en stund siden på Ikea og bilde er et av flere jeg kjøpte i høst. Et mindre med samme motiv brukte jeg til å lage lampeskjermen. Lampeskjermen som ikke kunne brukes der den var tenkt fordi den var altfor stor, kremt. Litt svinn må man regne med. Det blir tydeligvis aldri helt hundre når jeg holder på med noe. Det ble en liten miss underveis denne gangen også.

Nærbilde av det rosemønstrede silkebåndet rundt bildet. En liten gullknapp pryder hjørnet.

En heklet blomst pryder et annet hjørne.

Denne blomstens plassering ble bestemt av den lille missen jeg gjorde. Jeg var så flink og målte opp båndene og klipte de like to og to. Det første paret oppe og nede ble likt, så tok jeg neste og klipte riktig. Så festet jeg nederste båndet på puten for å se hvor jeg skulle plassere de andre båndene. Da jeg skulle klippe til den siste klarte jeg å plukke til meg feil bånd (uten at jeg så det selvfølgelig). Jeg klipte av biten på det båndet som allerede var ferdig. Og hva betyr det? Jo, det skal jeg si deg! Båndet ble for kort. Det ble en glippe!!! Og jeg hadde ikke noe mer bånd. Ikke at jeg husket hvor jeg kjøpte båndet heller. Kanskje var det i Sverige. Dette var fredags kveld. Så da var det bare å improvisere. Hmm, tenkte jeg. " Jeg må ha noe som kan dekke over at båndene ikke møtes i det ene hjørnet ". Da ble det den heklede blomsten. Heldigvis for meg så passet den til. Så da endte alt lykkelig. Men dette var bare enda en bekreftelse på at jeg har mange , kreative ideer og er det tekstiler involvert så har det en tendens til å bli krøll. Vel, vel. Jeg får bare jobbe videre med det. Heldigvis kan mye løses ved at man er flink til å ta ting på sparket. Jeg får trøste meg med at det tydeligvis er en av mine gode egenskaper; å ta ting på sparket.Unga er ikke helt bra så jeg håper de ikke blir ordentlige syke. Imorgen skal jeg på kurs. Jeg skal være borte i 3 dager. Blir unga syke må jeg nok droppe deler av det kurset. Ha en fin søndagskveld.

14 kommentarer:

Fjordheim sa...

Huff da, Håper ungene holder seg frisk så du kommer deg på kurs.
Puta var nydelig den. Ingen som kunne se at det var noe feil på den. Passa jo prefekt med den blomsten der.
Forsett med å sy du. Det går bedre for hver gang. Jeg har gjort mange feil opp igjennom, det er helt sikkert. Og feil gjør jeg stadig.
Min mann bruker å si at visst en ikke gjør feil eller roter litt gjør en ingen ting. Sikkert sant det.
Ønsker deg ei flott uke om det blir kurs eller ikke :)

Erika sa...

Hei!

Så søt pute du har laget!
Apropo Kusmi te... jeg kjøper det på Farmers Market på Holmen i Asker. Men det finnes også i interiørbutikken Linneas Hage i Nittedal og i nettbutikken Kaffa http://kaffa.myshopify.com/ Farmers market finnes også på Grünerløkka i Oslo :)

Hilsen Erika

Vår lille hage sa...

Så utrolig fin pute! Den likte jeg kjempegodt! Kjekt at du stakk innom bloggen min! Klem

Unknown sa...

Sikke en fin pude du har lavet;o) Du er dygtig!;o)

A-H sa...

Så fin pute, ble jo riktig så fint med en blomt der;)
Så dere skal til Hurghada!
Da vil jeg få anbefale dere en snorkletur, utrolig mye flott under vann:)

Helen sa...

Utrolig stilig pute..
Og ingen som vet at du har gjort feil da. hehe..
Misunner dere som er så flinke og kreative.. Dessverre ville ikke genene mine arve det etter mammaen min. hehe

Bare er rundt å kikker litt på blogger jeg og tenkte jeg skulle legge igjen en liten hilsen til deg.

Anonym sa...

Heisan... kjempefin pute du har laget, du er flink!
Koselig blogg har du også :)
Klem fra en fersk blogger

Erika sa...

Hei igjen!

Du snakker om kafeen Himmelblaa til Vigdis og Lindy? Der er jeg allerede stam-kunde. hi hi
Nydelig kafe/butikk og kjempekoselig service. Jeg har linket til nettsiden deres på bloggen min.

Håper du får tak i teen din. Klem fra Erika

pepperkverna sa...

Nydelig pute! Hege

Anne sa...

Kjempe fin pute du har laget:) fine detaljer:) HA en fin kveld:)

Black Feathers sa...

Puten ble jo nydelig, og jeg trodde at den blomsten skulle være der. Du finner de beste løsninger på ting, ingen tvil om det. Det er ikke bare du som lager litt småfeil innimellom, det er helt sikkert.

Ha en super dag du ;)

♥ Stines hverdag sa...

Så søt pute du har laget! Regner med at mamma ble glad for den. Og den lille missen din gjorde jo ingenting, det ble kjempe fint med den hekla blomsten i hjørnet :)

Black Feathers sa...

He he, ja der er jo ofte sånn at mor er bak camera. Er det bilder av meg ser jeg gjerne ut som om jeg er 90 år eller helt på bærtur... "Ler" Men noen bilder blir jo bra ;)

Ha en fin dag og håper at dere har blitt friske ;)

Fargelykke sa...

kjempefin:)