torsdag 18. september 2008

Stillhet

Nå har det vært stillt her inne. Jeg har ikke vært på internett i det hele tatt på et par uker. Har vært ute og farta litt også. Har arrangert kurs til Fredrikshavn. Det er ikke akkurat slik at jeg er først i køen ved dataen når jeg er hjemme. Først kommer gubben, så storebror, så lillebror og deretter lille meg.

Ikke har jeg noen små prosjekter på gang heller. Jeg har et furuskatoll med et skap over. Skapet har jeg begynt å fikse på. Jeg maler ikke over furuen fordi det ikke passer i hvitt der det står. Men jeg vil at det skal være litt lysere så jeg har malt hylla inni hvitt og skal male resten av innsiden. Veggen inni skapet skal jeg tapetsere med et hvitt tapet med noen små grønne blomster. Ellers er det akkurat som om høsten og mørket virker inn på kreativiteten. Det føles frustrerende når kreativiteten tørker inn.

For to uker siden var jeg i begravelse igjen. For 3 år siden døde mormor av kreft, 72 år gammel. Det var et sjokk fordi jeg aldri har opplevd å miste noen i voksen alder. I mai døde farmor av kreft og nå døde altså filletante/reservebestemoren min. Neste bursdag og jul blir det tomt.

Filletanta hadde hverken mann eller barn så moren min og hennes kusiner ryddet opp i leiligheten hennes. Vi var der og plukket ut de tingene som betydde noe for oss. Som de fleste i den generasjonen så var det mye duker, porselen ol. I vinter da vi ikke visste at hun var syk så spurte jeg om jeg kunne få de hvite kurvstolene hennes (jeg fant stol på Ikea etter hvert) som hun ikke brukte noe særlig. De sto til pynt på soverommet. Men det gikk ikke. Da hun lå for døden sa hun at jeg skulle ha stolene og moren min et bord som bestefaren hennes hadde lagd. Jeg har jo kurvstol nå, men hun ville veldig gjerne at jeg skulle ha dem. Ellers fant jeg noen småting. Når du går igjennom ting etter avdøde slektninger så er det så mye du har lyst til å beholde pga sentimentalitet. " Åh, den husker jeg at hun alltid hadde på juleften", "hver gang vi var på besøk dekket hun med det". Men man kan ikke ta vare på alt. Og som jeg sa; tredje gangen vi går igjennom en nær slektnings samlerier av porselen etc.

Dette serveringsfatet fikk jeg og

dette cappucino settet; kjempesøtt. I tillegg to store tekopper i samme servis.

Hun hadde fullt av dette serviset, men jeg har servise etter mormor og farmor. Jeg har ikke plass til noen flere hele serviser. Jeg fikk også settebord med 3 stk bord i grønt (det skal males om). Og kurv med duker.

Denne kurven skal jeg bruke til bestemorteppet jeg hekler. Dukene som ligger oppi er et lite utvalg etter filletanta mi. Hun broderte og heklet mye.

Dette var en liten statusrapport hos meg. Så får jeg se når neste innlegg kommer. Akkurat nå er det bloggtørke siden kreativiteten har skrumpet inn til nesten ikke eksisterende, og jeg hver kveld må innstille meg på bryterkamp hvis jeg vil holde på med dataen. Men idag har jeg vært beinhard. Da jeg lagde kakao til unga og satte fra meg pc lite grann, så truet jeg gubben med helvetes pinsler og det som verre er hvis han nærmet seg dataen. He, he. Han veit når strikken har blitt tøyd langt nok. Ha en fin helg alle sammen.

1 kommentar:

Fjordheim sa...

Godt at du fikk en liten tur innom dataen slik at vi vet alt står bra til.
Vondt å miste de en er glad i. Det må være litt av en jobb å gå igjenom alt etter en som er død. Kan forstå at det knyttes mange gode minner til mange ting, Sikkert mye en har lyst til å beholde,men som du sier, en har ikke plass til alt. Fine ting du har fått. Slike håndbroderte ting er jo bare flotte. Jeg har noe etter farmora mi. Glad for det. Men for meg knytter det seg ingen minner til det for hun døde da jeg var et år.
Du får sende resten av familien på tur, kino eller et eller annet slik at du får dataen for deg selv en annen gang også. Vil gjerne se mer av det du fikk.
Ha det riktig godt så lenge :)